Workshop: Sprekend lijf

Deze workshop is bestemd voor supervisoren en coaches.
Zij die willen ervaren en ontdekken op welke manier het lichaam als ingang voor reflectie kan dienen, zijn van harte welkom.

Wanneer: najaar 2015
Tijd:  19.00 – 21.00 uur
Locatie:  Centrum De Poort, Moesstraat 20, 9717 JW Groningen
Kosten:  € 15,-

Niet alleen de geest maar ook het lichaam is een enorme informatiebron: het toont ons in lichaamstaal en in lichaamshouding wat onze drijfveren zijn. Reflecteren is een middel om, door terug te kijken naar ervaringen, inzichten te verwerven. Om zodoende mogelijkheden te scheppen het eigen functioneren te verbeteren. Reflecteren over een ervaring kent zijn grenzen. Soms ervaar je dat het niet verder komt. Diverse redenen kunnen de oorzaak zijn. Meestal is het een vorm van onvermogen van het denken en soms kan het pijnlijke van een ervaring niet in het denken opkomen; zit het zo ver in het onderbewustzijn dat je er met praten alleen niet komt. Door beweging in te zetten als interventie kun je het proces vlot trekken. Je brengt op die manier een situatie tot leven en ervaart -in het hier en nu- wat er gebeurt. Zo breng je het ‘ervaringsleren’ direct in de praktijk.
In deze workshop kun je ‘aan de lijve’ ervaren hoe de interventies kunnen worden ingezet en wat het kan betekenen binnen de setting van supervisie en coaching.

binnen weet je alles

Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn