Workshopreeks: Effectief Leiderschap

Stephen Covey beschrijft in zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ (1989) hoe je gelukkiger en effectiever in het leven kan staan. Het boek is het resultaat van zijn onderzoek naar de principes van succes en beschrijft 7 eigenschappen.

7eigenschappencovey
Bron: www.mentortijd.nl

Hoe ga je nu met behulp van deze eigenschappen richting en inhoud geven aan je leven?
Covey heeft daar een mooi ontwikkelingsmodel voor ontworpen. (zie afbeelding)
In grote lijnen zijn de eerste 3 eigenschappen in het model bedoeld om te streven naar onafhankelijkheid en gericht op persoonlijke ontwikkeling.
Hij noemt deze eigenschappen ‘overwinningen op jezelf’
De volgende 3 eigenschappen streven naar wederzijdse afhankelijkheid; een volwassen uitgangspunt in een wereld waarin alles samenhangt en met het besef dat je samen meer bereikt dan in je eentje.
Deze eigenschappen noemt Covey ‘overwinningen op je omgeving’.

De zevende eigenschap gaat over het ontwikkelen en onderhouden van de voorgaande zes eigenschappen. De toegift: de achtste eigenschap, gaat om het vermogen van mensen om volgens hun volledige potentie te leven en om anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

Deze workshopreeks is ontworpen aan de hand van het ontwikkelmodel van Covey.
Hierdoor is deze reeks een begeleiding van een groeiproces waarin de eigenschappen een sterke basis gaan vormen van je eigen persoonlijkheid en waardoor je tevredener en succesvoller kunt worden.

 

Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn